Tržište

Kolaps mobilne telefonije širom SAD, oglasili se operateri

Kolaps mobilne telefonije širom SAD, oglasili se operateri
Foto: Tanjug/AP | Kolaps mobilne telefonije zabilježen širom SAD, oglasili se operateri

Širom Sjedinjenih Američkih Država je jutros došlo do velikog prekida rada mobilne telefonije, što je onemogućilo i pojedine policijske uprave da primaju hitne pozive.

Prema podacima onlajn platforme Daun Detektor, koja u realnom vremenu korisnicima pruža informacije o statusu različitih usluga, najveći broj problema sa perikidima imao je telekomunikacijski operater AT&T, kojem je upućeno skoro 32.000 pritužbi oko 4.30 sata ujutru,

Više od 800 prekida usluga takođe je prijavljeno i kod operatera T-Mobil i Verizon, a bilo je problema i kod manjih operatera, kao što su Boost Mobile, Consumer Cellular i Straight Talk Vireless, preneo je Njujork post.

Bi-Bi-Si prenosi da su korisnici navodili da njihovi telefoni prikazuju SOS poruku, zbog čega nisu bili u mogućnosti da upućuju pozive ili pristupaju uslugama.

Uzrok kolapsa još je nepoznat.

AT&T je odgovarao je na žalbe korisnika na mreži, dok je Verizon saopštio da njegova mreža radi normalno, kao i T-Mobil, koji dodaje da korisnici možda imaju problema sa odlaznim pozivima ka drugoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije