Tržište

Koliko turista je posjetilo Federaciju BiH u februaru

Koliko turista je posjetilo Federaciju BiH u februaru
Foto: Ratko Bogosavac | Koliko turista je posjetilo Federaciju BiH u februaru

SARAJEVO - Federaciju BiH (FBiH) u februaru posjetio je 61.681 turista, što je više za 9,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 2,5 odsto u odnosu na januar.

Turisti su u februaru ostvarili 119.644 noćenja što je više za 1,7 odsto u odnosu na isti mjesec lani, te manji za 11,4 odsto u odnosu na januar, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Učešće domaćih turista u ukupnom broju posjeta je 40,7 odsto, a stranih 59,3 odsto, dok je učešće domaćih turista u ukupnom broju noćenja 37,3 odsto, a stranih 62,7 odsto.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske - 30,5 odsto, slijede turisti iz Srbije 12,4 odsto, Turske 7,7 odsto, Slovenije 5,3 odsto i Njemačke 3,8 odsto, dok su uristi iz ostalih zemalja ostvarili 40,3 odsto noćenja.

Prema vrsti smještajnog objekta, najveći broj noćenja ostvaren je u hotelima i sličnom smještaj sa učešćem od 96,1 odsto.

Broj raspoloživih kreveta u februaru iznosio je 28.123 što je manje za 0,4 odsto u odnosu na isti mjesec lani, dok je neto stopa iskorištenosti kreveta u hotelima i sličnom smještaju na području FBiH iznosila 16,1 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije