Tržište

Kompanija "Mars" uvodi papirnu ambalažu za popularne čokoladice

Kompanija "Mars" uvodi papirnu ambalažu za popularne čokoladice
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kompanija "Mars" uvodi papirnu ambalažu za popularne čokoladice

Američki proizvođač čokolade "Mars" potvrdio je da je prešao na papirnu ambalažu koja se može reciklirati i da će ekskluzivne čokolade biti dostupne u oko 500 Tesko prodavnica u Velikoj Britaniji tokom pilot testa.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, pakovanje čokoladica Mars dobiće nov, ekološki prihvatljiviji papirni omot, umjesto dosadašnjeg plastičnog, a razmatraju se i različite ideje za pakovanje svih konditorskih proizvoda.

Sadašnji plastični omoti Mars barova ne mogu se reciklirati.

Generalni direktor kompanije Mars Wrigley UK Adam Grant, rekao je da je pilot projekat novog pakovanja za Mars čokoladice "veliki korak da se vidi kako papirna ambalaža funkcioniše u svakodnevnom životu".

"Za Mars bar, izazov je bio pronaći pravo rješenje za papirno pakovanje sa adekvatnim nivoom zaštitne barijere koja garantuje bezbednost hrane, kvalitet i integritet proizvoda, kao i sprečavanje rasipanja hrane", dodao je.

Kompanija je takođe saopštila da investira stotine miliona funti u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže za svoje proizvode za trećinu.

Proizvođač konditorskih proizvoda Nestle  e takođe najavio da će promeniti KitKat omote na 80 odsto reciklirane plastike.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije