Tržište

Kompanija SATWORK uz klijente 24 sata dnevno i tokom vanrednog stanja

Kompanija SATWORK uz klijente 24 sata dnevno i tokom vanrednog stanja
Foto: N.N. | Kompanija SATWORK uz klijente 24 sata dnevno i tokom vanrednog stanja
N.N.

​BANJALUKA - Kompanija SATWORK d.o.o. iz Banjaluke, koja putem svog sistema već 15 godina veoma uspješno pruža usluge upravljanja flotama vozila, i sada, u periodu vanrednog stanja, svojim klijentima omogućava punu podršku 24 sata dnevno, svakog dana u sedmici.

Djelatnost kojom se bave jedna je od rijetkih koje u ovo vrijeme krize imaju potražnju za svojim uslugama.

Trenutno se na SatIRS sistemu nalazi više od 10.000 praćenih objekata - ogromna je količina podataka koji se dnevno preuzimaju, obrađuju i kroz različite izvještaje isporučuju klijentima.

To je, ističu iz SATWORK-a, velika odgovornost i zahtijeva maksimalnu podršku klijentima u tehničkom i profesionalnom smislu, s obzirom na to da su neki od izvještaja koji se isporučuju ključni za kvalitetnu organizaciju poslovnih procesa kod samih klijenata.

"Ovo vrijeme u kom se nalazimo direkno nas uči koliko je bitno stalno unapređivati poslovne procese, biti u korak sa vremenom u kojem živimo, koristiti tehnološka dostignuća. Mi u ovoj situaciji dobijamo samo pozitivne komentare od svojih klijenata koji godinama unazad koriste naše usluge, ali u ovoj situaciji razumijevaju prednosti našeg sistema ne samo u finansijskom smislu, nego u bezbjednosnom smislu, u smislu da imaju pravovremenu i tačnu informaciju o pozicijama prvo ljudi, a zatim i vozila", kažu iz SATWORK-a.

Njihovi klijenti su transportne firme, koje, uz medicinske radnike, na svojim točkovima nose veliki teret ove krize u kojoj se nalazimo.

"Maksimalno iskorištenje transportnih kapaciteta, odnosno organizovanje ruta tako da vozilo nikad nije na putu bez tereta, trenutno je za njih osnovni prioritet. To je svakako razumljivo kada znamo da vozači preuzimaju ogroman rizik svakim odlaskom na put", kažu iz SATWORK-a.

Kako dodaju, u cilju da svojim klijentima pomognu da se na putu što bolje i lakše organizuju, omogućili su uslugu dostavljanja podataka prema eksternim provajderima putem API interfejsa.

"Naravno, struktura i obim podataka koji se eksportuju prema eksternim provajderima zavisi od potreba i zahtjeva klijenta, ali je suština da ovakav način komunikacije upravo omogućava prisutnost klijenta na različitim berzama transporta istovremeno i tako i bolju organizaciju transportnih ruta generalno, odnosno prevoza neohodne robe, sirovina, lijekova, opreme...", pojašnjavaju iz SATWORK-a.

Takođe, svojim klijentima su ponudili i uslugu daljinskog očitavanja digitalnih tahografa. Korištenjem ove usluge se utiče na smanjenje direktnog kontakta između ljudi, a klijentima se pruža mogućnost da pouzdane i tačne izvještaje sa digitalnih tahografa dobiju na vrijeme, u skladu sa zakonskim regulativama, a bez obzira na to gdje se u trenutku čitanja nalaze.

"Ukoliko se čitanje podataka sa digitalnih tahografa vrši daljinski, klijent nije u obavezi da u određeno vrijeme bude prisutan na nekoj lokaciji gdje će se fizički pristupati tahografu, što mu svakako omogućava bolju organizaciju transporta i maksimalno iskorištavanje vremena i ostalih resursa", kažu iz SATWORK-a.

Neće biti ni otkaza ni smanjivanja plata

U ovoj banjalučkoj kompaniji je, uz usmjerenost na kvalitet usluge, prioritet uvijek bio i zaštita njihovih zaposlenih.

"Zato smo se u ovoj vanrednoj situaciji odmah organizovali i omogućili zaposlenima rad od kuće, odnosno dolazak na posao po principu dežurstava. Naše zaposlene smo obavijestili da je kompanija stabilna i dali im garanciju da nećemo smanjiti plate, niti će biti otpuštanja u narednom periodu", ističu iz SATWORK-a.

Smatraju da je u ovom trenutku potrebno učiniti sve što je u njihovoj moći da se fokusiraju na očuvanje radnih mjesta, da zaštite i pruže sigurnost svojim zaposlenima.

"Sigurno je da ćemo svi osjetiti negativne posljedice ove krize, a naša nastojanja će svakako biti usmjerena da te negativne efekte ublažimo kroz strateško djelovanje i u sinergiji sa svojim klijentima i poslovnim saradnicima", kažu iz SATWORK-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije