Tržište

Kompanija "Vajnštajn" proglasila bankrot

Kompanija "Vajnštajn" proglasila bankrot
Foto: N.N. | Kompanija "Vajnštajn" proglasila bankrot

VAŠINGTON - Američka filmska i televizijska kompanija "Vajnštajn", čiji bivši predsednik je optužen za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, prijavila je da je bankrotirala i saopštila da ukida sve ugovore o povjerljivosti zbog kojih su možda neke žene ćutale.

Kako Rojters prenosi, prijava bankrota uslijedila je u ponedeljak, nakon što je više od 70 žena iznijelo optužbe o seksualnom zlostavljanjima ili silovanjima, na račun koosnivača kompanije i jednog od najuticajnijih ljudi u Holivudu, producenta Harvija Vajnštajna.

Vajnštajn je negirao te optužbe, navodeći da nije imao seksualni odnos ni sa kim bez pristanka.

Žene koje su govorile protiv Vajnštajna pokrenule su osnivanje pokreta protiv seksualnog zlostavljanja i pozvale druge žrtve da na društvenim mrežama podjele svoju priču uz haštag "i ja" (#MeToo).

Privatna firma "Lantern Kapital" namerava da otkupi kompaniju "Vajnštajn" za 310 miliona dolara i tako je izvuče iz bakrota.

Ta ponuda firme koja bi spasila kompaniju, naćiće se među drugim ponudama na aukciji uz sudsku nadzor 2. maja, a posljednji rok za druge ponude je 30. april, navodi agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije