Tržište

Konferencija o namještaju: Gradiška, grad drveta

Konferencija o namještaju: Gradiška, grad drveta
Foto: Milan Pilipović | Konferencija o namještaju: Gradiška, grad drveta

GRADIŠKA – Centar za istraživanje i razvoj povodom dana osnivanja, 29. februara, organizovaće tog dana prvu konferenciju "Gradiška, grad drveta".

Ovaj skup održaće se u "Kulturnom centru".

Tema konferencije je "Značaj dizajna, inženjerstva i softvera u proizvodnji namještaja".

Ovom prilikom biće predstavljena izložbena kolekcija namještaja koju su kreirali stručnjaci navedenog centra, koristeći savremene metode i tehnologiju.

Konferencija "Gradiška, grad drveta" je prva ovogodišnja prezentacija prerađivača drveta, gradiških fabrika za proizvodnju namještaja te rezultata u oblasti razvoja i istraživanja tržišta.

Gosti konferencije su Akademija umjetnosti Banjaluka, preduzeće "Interproces" iz Tešnja, lider u preradi hrastovog drveta u jugoistočnoj Evropi, Zenička razvojna agencija "Zeda", laboratorija za ispitivanje i sigurnost namještaja "Lind".

Biće ovo, takođe prilika za razmjenu iskustava i umrežavanje sa naglaskom na inovativne pristupe u proizvodnji namještaja, razmjenu iskustava u oblasti dizajna, softvera, inženjerskog rada na razvoju novih proizvoda u industriji namještaja.

"Cilj organizovanja konferencije je istraživanje i  razvoj, povećanje konkurentnosti na tržištu, uvođenjem novih tehnologija u drvoprerađivačkoj industriji", izjavio je Aleksandar Ivaštanin, glavni inženjer Centra za razvoj i istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije