Tržište

“Krašu” zeleno svjetlo za preuzimanje "Mire"

“Krašu” zeleno svjetlo za preuzimanje "Mire"
Foto: N.N. | “Krašu” zeleno svjetlo za preuzimanje "Mire"

PRIJEDOR - Upravni odbor prijedorske "Mire" izrazio je pozitivan stav u vezi s objavljenom ponudom za preuzimanje te fabrike za proizvodnju keksa i srodnih proizvoda, koju je uputio zagrebački "Kraš", inače većinski vlasnik "Mire".

"Obavještavamo akcionare da navedeno mišljenje ne prikriva podatke od materijalnog značaja i ne sadrži podatke ni informacije koje bi u pogledu objavljene ponude za preuzimanje emitenta, akcionare moglo da dovede u zabludu", navodi se u saopštenju Upravnog odbora, objavljenom na Banjalučkoj berzi.

U saopštenju se ističe da, prema navedenim planovima ponudioca, procjenjuju da će broj zaposlenih biti u skladu sa budućim potrebama Društva. Ponudilac je naveo da nema namjeru da mijenja mjesto djelatnosti Društva, što je UO podržao.

Inače, budući da su zaposleni u "Krašu", nekoliko članova Upravnog odbora bilo je izuzeto od davanja mišljenja o objavljenoj ponudi za preuzimanje i to su Ivanka Granulić, predsjednica UO emitenta, Marica Vidaković, članica UO i direktorica "Mire" te prokuristica i akcionar "Kraša", te Erna Hrnić, takođe članica UO.

Na Banjalučkoj berzi objavljeno je mišljenje i sindikalne organizacije u "Miri", u kome se ističe da se kao predstavnici radnika u potpunosti slažu sa objavljenom ponudom za preuzimanje akcija.

"Kraš" je inače vlasnik 14.057.065 akcija "Mire", nominalne vrijednosti od jedne KM, što predstavlja 76,09% glasova u Skupštini, a sa njim zajednički djeluje Mesna industrija "Braća Pivac", većinski vlasnik "Kraša". Ponudu za preuzimanje preostalih 23,91 odsto dionica "Mire" objavljena je 26. marta. Ponuđena je cijena od 1,2109 maraka po akciji.

"Krašu" je prethodno Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) RS u februaru zabranila odlučivanje u Skupštini akcionara prijedorske kompanije, jer je utvrđeno da je još prije godinu dana morao da objavi ponudu za preuzimanje preostalih akcija, što nije urađeno.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije