Tržište

Kvadrat stana u Novom Sadu 3.512 evra

Kvadrat stana u Novom Sadu 3.512 evra
Foto: Ilustracija | Kvadrat stana u Novom Sadu 3.512 evra

NOVI SAD - Najskuplja zemlja u Srbiji, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda /RGZ/, je ona kupljena u Vojvodini, a najskuplji metar kvadratni novog stana zabilježen je u Novom Sadu.

U naselju Pavlovci u vojvođanskoj opštini Ruma u drugom kvartalu ove godine parcela poljoprivrednog zemljišta od 5,66 hektara prodata za čak milion evra.

Istovremeno, RGZ je zabilježio da je nepoznati kupac iskeširao rekordnih 3.512 evra za metar kvadratni novog stana u Novom Sadu.

RGZ nije naveo u kom dijelu Novog Sada je kupljen taj stan, niti koliko ima metara kvadratnih, ali je, kako tvrdi, njegova cijena dostigla istorijski maksimum.

Prema istom izvoru, najskuplje prodati metar kvadratni poljoprivrednog zemljišta od 40 evra i to na parceli površine 52 ara zabilježen je u naselju Kać nedaleko od Novog Sada.

U drugom kvartalu ove godine najviše stanova, njih 3.817 prodato je u Novom Sadu, a njihova ukupna vrijednost bila je 265 miliona evra.

Iz RGZ-a navode da se broj prodatih stanova temelji na podacima dostavljenim od javnih bilježnika na području Osnovnog suda u Novom Sadu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije