Tržište

Laserski pokazivači i pištolji igračke povlače se sa tržišta BiH

Laserski pokazivači i pištolji igračke povlače se sa tržišta BiH
Foto: Ilustracija | Laserski pokazivači i pištolji igračke povlače se sa tržišta BiH

SARAJEVO - Na tržištu BiH pronađeno je pet laserskih pokazivača, tri laserska pištolja - igračke, te jedan laserski mač - igračka, koji spadaju u grupu nesigurnih proizvoda, jer laserski snop koji emituju može da dovede do povrede oka i oštećenja vida.

Riječ je o laserskim pokazivačima "Pet u jedan", "Viv 050", "Tri u jedan", "Tri sestre", "Laser i led lajt 806", pištoljima "824 er sport gan", "Ersoft gan ze ku 737 plus plus" i "Pustinjski orao", svi porijeklom iz Kine, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Svi uvoznici ovih igračaka preduzeli su mjere povlačenja proizvoda i njihovo uništavanje, a potrošačima koji su kupili ove proizvode preporučuje se da ih prestanu upotrebljavati i vrate trgovini u kojoj su kupljeni.

Sa tržišta BiH biće povučene i zelene stolice za sjedenje "Derbi Birki", proizvedene u Italiji, jer su nestabilne i može vrlo lako doći do povrede lica koje je koristi.

Agencija preporučuje potrošačima koji su kupili ovu stolicu da je prestanu koristiti i da je vrate uvozniku ili maloprodajnoj trgovini.

Iz Agencije podsjećaju da je uvoznik "Hipomarket" iz Srebrenika preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja sa tržišta, povrata od potrošača, uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije