SP Qatar 2022.

Tržište

Lidl iz predostrožnosti iz prodaje povukao više proizvoda

Lidl iz predostrožnosti iz prodaje povukao više proizvoda
Foto: Ilustracija | Lidl iz predostrožnosti iz prodaje povukao više proizvoda
Agencije

BEOGRAD - Lidl Srbija je iz predostrožnosti iz prodaje povukao nekoliko proizvoda proizvodača Pak Rampart iz Visokog iz Bosne i Hercegovine, rečeno je Tanjugu u Lidlu.

Riječ je o tastino napolitankama sa ukusom kakaa-vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g, zatim tastino napolitankama sa ukusom lješnika-vafel proizvod sa 72% punjenja sa ukusom lješnika, 800 g, tastino vafel sa kakao punjenjem-vafel proizvod sa 80% kakao punjenja, 200 g.

Takođe, i vafel sa punjenjem ukusa lješnika-vafel proizvod sa 80% punjenja sa ukusom lješnika, 200 g i tastino vafel sa kakao prelivom-vafel proizvod sa 57% kakao punjenja, preliven sa 20% kakao preliva, 200 g.

Kako navode iz Lidla, ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj, utvrđeno njeno prisustvo u dvije proizvodne partije.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provjere lokalnim laboratorijama, o čemu su obavještene nadležne instutucije, kažu u Lidlu i pozivaju potrošače da ako imaju neki od ovih proizvoda, da ih ne konzumiraju nego da ih vrate u bilo koju Lidlovu prodavnicu, a novac će im biti uz računom, ali i bez njega.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije