Tržište

Lidl smanjio udio soli u hljebovima

Lidl smanjio udio soli u hljebovima
Foto: Pixnio | Lidl smanjio udio soli u hljebovima

​Kao dio društveno odgovorne strategije, Lidl je u svojim hljebovima i pecivima prepoznao potencijal za mjere osvješćene ishrane i zbog velike učestalosti korištenja ovih proizvoda fokus stavio upravo na pomenutu grupu artikala. Udio soli u određenim hljebovima i pecivima koji su u stalnoj ponudi Lidl pekare smanjen je za čak 20 do 50 procenata, a ovaj način Lidl se svojom ponudom hljebova dodatno izdvojio na srpskom tržištu.

Na osnovu studije rađene u Evropskoj uniji, godišnje se po glavi stanovnika konzumira 3.5kg soli, dok se zdravim smatra gotovo upola manje - 1.8kg. Zato je jedna od ključnih stavki Lidlove strategije za osvještenu ishranu upravo smanjivanje udjela soli u pekarskim proizvodima, pri tom zadržavajući ukus i kvalitet na koji su potrošači navikli.    Među hljebovima koji u svom sastav imaju smanjeni udio soli su između ostalog: tost hljebovi, domaći hljebovi, kao i ražani, kukuruzni i hljeb sa semenkama. Iako su hljebovi primarna grupa proizvoda u fokusu, pažnja je posvećena i kiflama i somunima.

Zdraviji i održiviji način života u Lidlu se podržava kroz pažljivo odabrani asortiman proizvoda, a prema Lidlovoj Politici nabavke. Osvještena ishrana omogućava izbalansiranu ishranu, uz dodatno osnaživanje potrošača u donošenju odluka pri izboru hrane, kao i transparentnu komunikaciju i ponudu zdravijih i održivijih proizvoda, prenosi "Nova Ekonomija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije