Tržište

Lufthansa od aprila leti iz Tivta

Lufthansa od aprila leti iz Tivta
Foto: Ilustracija | Lufthansa od aprila leti iz Tivta

TIVAT - Najveći i najjači avioprevoznik u Evropi, njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa, ulazi na crnogorsko tržište, saznaju Vijesti.

Lufthansa će počev od 13. aprila naredne godine, dva puta nedjeljno letjeti iz Njemačke za Tivat i to subotom iz Minhena, a nedjeljom iz Frankfurta.

Lufthansa je stavila u prodaju karte za svoje nove linije iz Njemačke prema Crnoj Gori, a na kojima će saobraćati avioni tipa airbus A-319. Dolazak Lufthanse koja je jedan od najjaćih tzv. legacy carierr-a na svijetu u Crnu Goru od izuzetnog je značaja za preduzeće Aerodromi Crne Gore i našu turističku privredu uopšte.

Plod je to višemjesečnih napora menadžmenta ACGda na naše aerodrome dovedu njemačku aviokompaniju, zbog čega je od početka godine do sada održano više sastanaka čelnika ACG sa rukovodiocima Lufthanse za jugoistočnu Evropu.

ACG je ljetos prvo uspio da na aerodrom Tivat dovede članicu Lufthansa Grupe, belgijsku nacionalnu kompaniju Brussels Airlines, a sada i njenog prestičnog njemačkog princioala.

Prema saznanjima Vijesti, ključno za taj posao bilo je to što je ACG u međuvremenu počeo izgradnju modernog novog terminala na aerpdromu Tivat, vrijednog preko 2 miliona eura, jer će Lufthansa operacije na ovom aerodromu obavljati preko novog terminala.

Inače, preko crnogorskih aerodroma od početka godine do 18. novembra, prešlo je ukupno 2.236.044 putnika, preko 260.000 više nego u istom intervalu lani.

Aerodrom Tivat imao je 1.110.309 putnika, oko 150.000 više nego prošle godine.

Oba aerodroma zabilježila su oko 1.000 operacija više nego prošle godine jer je do sredine novembra prihvaćeno i opslučeno ukupno 13.726 aviona.

(Vijesti/Seebiz.eu)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije