Tržište

"Lu­tri­ja RS" traži partnera pre­ko međuna­ro­dnog po­zi­va

"Lu­tri­ja RS" traži partnera pre­ko međuna­ro­dnog po­zi­va
Foto: N.N. | "Lu­tri­ja RS" pre­ko međuna­ro­dnog po­zi­va traži par­tne­ra

BA­NJA­LU­KA - "Lu­tri­ja Re­pu­bli­ke Srpske" ra­spi­sa­la je međuna­ro­dni ja­vni po­ziv pre­ko ko­jeg traži par­tne­ra s ko­jim će for­mi­ra­ti za­je­dničko pre­du­zeće ko­je će se ba­vi­ti pri­ređiva­njem elek­tron­skih iga­ra na sreću.

Lu­tri­ja će u no­vom pri­vre­dnom druš­tvu ima­ti 51 od­sto vla­sniš­tva sa ulo­gom od 6,74 mi­li­ona ma­ra­ka, a dru­gi su­vla­snik 49 od­sto uz ulog od mi­ni­mal­no pet mi­li­ona KM. 

Od to­ga mi­li­on KM mo­ra bi­ti u nov­cu, a os­ta­tak u stva­ri­ma i pra­vi­ma. 

"Po­nuđači su dužni da uz po­nu­du dos­ta­ve do­kaz o upla­ti de­po­zi­ta od tri od­sto pro­ci­je­nje­ne vri­je­dnos­ti ulo­ga ili da uz po­nu­du dos­ta­ve be­zu­slo­vnu, ne­opo­zi­vu, bez pri­go­vo­ra i pla­ti­vu na prvi po­ziv ban­kar­sku ga­ran­ci­ju za ozbi­ljnost po­nu­de", sto­ji u po­zi­vu.

Po­nu­du mo­gu po­dni­je­ti domaća i stra­na pra­vna li­ca ko­ja po­sje­du­ju is­kus­tvo u pri­ređiva­nju iga­ra na sreću du­go naj­ma­nje 10 go­di­na, ima­ju go­diš­nji pro­met od tri milijarde evra u po­slje­dnje tri go­di­ne, a mo­raju bi­ti članovi evrop­ske i svjet­ske lu­trij­ske or­ga­ni­za­ci­je. 

Ta­kođe, po­nuđač ne smi­je ima­ti ne­plaćene po­re­ze, do­pri­no­se i dru­ge dažbi­ne, a ne smi­je bi­ti u pos­tup­ku stečaja ili li­kvi­da­ci­je.

Ten­der­ska do­ku­men­ta­ci­ja za­in­te­re­so­va­ni­ma je dos­tu­pna od su­bo­te, a "Lu­tri­ja" po­zi­va za­in­te­re­so­va­ne da po­dne­su pi­sa­ni zah­tjev za ot­kup naj­da­lje do 29. av­gus­ta. Na­kna­da za do­ku­men­ta­ci­ju izno­si 10.000 evra.

Pod­sjećamo, Skup­šti­na pre­du­zeća "Lu­tri­ja RS" do­ni­je­la je 16. ju­la odlu­ku o sa­gla­snos­ti za osni­va­nje pri­vre­dnog druš­tva za pri­ređiva­nje iga­ra na sreću.

Ovom odlu­kom pre­du­zeće je oba­ve­za­no da pro­ve­de pos­tu­pak izbo­ra naj­bo­ljeg po­nuđača za osni­va­nje pri­vre­dnog druš­tva za pri­ređiva­nje elek­tron­skih iga­ra na sreću pu­tem ja­vnog po­zi­va.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije