Tržište

MOJA apoteka treći put nagrađena svjetskom "Best Buy" nagradom

MOJA apoteka treći put nagrađena svjetskom "Best Buy" nagradom
Foto: N.N. | MOJA apoteka treći put nagrađena svjetskom "Best Buy" nagradom

Na osnovu iskustva i mišljenja korisnika i potrošača o odnosu kvaliteta usluge i odnosu cijena u Bosni i Hercegovini prestižna "Best Buy" nagrada, u kategoriji najbolji lanac apoteka, po treći put pripala je ZU MOJA apoteka.

"Best Buy Award" je projekat švajcarske kuće ICERITAS, čiji je osnovni cilj istraživanje i uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Bosne i Hercegovine o robnim markama proizvoda i usluga, te proizvođača i trgovaca, koje stanovnici ocjenjuju kao najbolje u odnosu cijene i kvaliteta.

Kompletna istraživanja "Best Buy Award" projekta rađena su u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za sprovođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruženja istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Razgovarali smo s Natašom Stanojević, direktoricom Zdravstvene ustanove MOJA apoteka, koja priznaje da im svaka nagrada daje podsticaj da budu još bolji.

NN: Ovo je treći put da MOJA apoteka u svojih 11 godina postojanja dobija potvrdu kvalitetnog poslovanja. Na osnovu čega smatrate da su građani baš vas izabrali?

NATAŠA STANOJEVIĆ: Samo građani su mjerodavni kada je u pitanju ocjena kvaliteta i posvećenosti. Ove nagrade rezultat su kontinuiranog ulaganja u kvalitet i modernizaciju rada apoteka. Naš potencijal su naši radnici koji odlično znaju svoj posao i brižno dočekuju građane. Vrijedno pratimo sve inovacije i važno nam je i zadovoljstvo naših radnika, jer to se odrazi i na kvalitet usluge koju pružamo. Nagrađivani smo više puta na svjetskom nivou i želimo da budemo primjer, ne samo u farmaciji, nego i na cjelokupnom tržištu.

NN: Vremenom ste postali lider na tržištu farmacije u domenu maloprodaje u Bosni i Hercegovini. To ujedno podrazumijeva i veliki broj zaposlenih, a podaci iz Poreske uprave govore da nemate nikakvih dugovanja. Kako uspijevate da održite nivo kvaliteta za koji ste dobili više puta priznanje?

NATAŠA STANOJEVIĆ: Nije lak posao izmiriti sve obaveze koje imamo, ali od početka poslujemo bez ijednog duga prema klijentima i prema državi. Veoma predano i pedantno radimo i to se uvijek nagradi i prepozna od strane građana. Ponosna sam što uz sebe imam najbolje stručnjake koji su uvijek željni novog znanja i koji doprinose našem zajedničkom rastu u svakom smislu.

NN: Kakva je struktura zaposlenih u MOJOJ apoteci? Imate li saradnju s obrazovnim institucijama kada je u pitanju zapošljavanje stručnog kadra?

NATAŠA STANOJEVIĆ: Zapošljavamo više od 365 radnika u 29 opština Republike Srpske i u jednoj opštini u Federaciji BiH, od čega je više od 60% visokoobrazovanih farmaceuta. Od dana osnivanja bilježimo isključivo porast u zapošljavanju. Ističem da su naši farmaceuti najplaćeniji radnici u navedenoj oblasti u Bosni i Hercegovini. Naravno da uspješno i konstantno sarađujemo s Medicinskim fakultetom u Banjaluci. Više od 300 pripravnika od 2008. godine je odradilo svoj pripravnički staž, mnogo njih smo i ostavili u stalnom radnom odnosu, a moguća je i praksa svim studentima Medicinskog fakulteta.

NN: Osim porasta broja radnika, mjesečni prihodi MOJE apoteke su u konstantnom porastu, tačnije, prihodi su udvostručeni u odnosu na 2008. godinu. Koliko je to danas moguće postići?

NATAŠA STANOJEVIĆ: Mi oduvijek naše ciljeve postavljamo visoko. Održavamo kvalitet za koji smo nagrađivani i samim tim, bez obzira na porast rashoda prema porastu broja zaposlenih, bilježimo pozitivne rezultate kada su u pitanju prihodi. Odnosimo se brižno i prema radnicima i prema krajnjim korisnicima. Svima nam je zdravlje najvažnije u životu i ako možemo sa strane farmacije da doprinesemo tome, u istom želimo i da smo najbolji, a i da se to prepozna. To je naš recept.

NN: Vrlo uspješno posluje i galenska laboratorija u okviru MOJE apoteke. Imate proizvode isključivo na prirodnoj bazi. Koliko su građani zainteresovani za domaći proizvod?

NATAŠA STANOJEVIĆ: Galenska laboratorija MOJE apoteke je i opstala sve ovo vrijeme upravo jer su korisnici naših proizvoda veoma zadovoljni. Naši proizvodi obuhvataju kozmetičke preparate, čajeve, sirupe, biljne kapi, kreme i mnoge druge preparate koje zaista pravimo od što prirodnijih sastojaka, a u čijoj izradi učestvuje izuzetno stručan i posvećen kadar. I tu smo dokazali kvalitet i opravdali povjerenje, jer se građani uvijek vraćaju po proizvod više.

NN: Koliko ste aktivni kada je u pitanju društvena odgovornost?

NATAŠA STANOJEVIĆ: MOJA apoteka podržavala je i nastaviće istim tempom da podržava sve društvenokorisne projekte. Mnogo sarađujemo sa zdravstvenim institucijama i volimo da smo konstantno društveno odgovorni. Ipak, to kome i kako pomažemo ne volimo senzacionalno isticati. Važan nam je kvalitet naše primarne usluge, a svaki put smo tu da budemo od pomoći gdje god je to neophodno.

NN: Ističete da je prioritet građana njihovo zdravlje. Kako dalje u toj misiji?

NATAŠA STANOJEVIĆ: I dalje ćemo pratiti svjetske standarde uz poslovne kodekse koje imamo. Nastavljamo da osluškujemo i potrebe na tržištu, a u daljoj strategiji ćemo se još aktivnije pozabaviti i zdravstvenom edukacijom građana. Promocija zdravog života i unapređenja zdravlja u svim segmentima tema je na kojoj ćemo neiscrpno da radimo, jer je podizanje zdravstvene svijesti i prevencije nešto što je danas svima potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije