Tržište

Pratite nas na Google news

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam
Foto: Facebook | Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam
N.N.

MAKARSKA - Iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kažu da je odluka o samoizolaciji za putnike iz BiH "posljednji ekser u mrtvački sanduk" turističke sezone. Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i porodična prijateljstva.

"Počela su otkazivanja aranžmana, ova odluka o 14-dnevnoj karantinu, je velik udarac. Mi smo tu blizu granice, oni su nam česti gosti. Gubitak će biti svakako zbog korone, ali ovo je dodatno baš kao esker u sanduk", kaže načelnik Opštine Tučepi Ivica Čobrnić za Novu TV.

"Ne volim dijeliti loš gost, dobar gost, svaki gost je dobar, kao dugogodišnji turistički radnik tu podjelu ne priznajem", rekao je.

Dodaje kako su svi na rivijeri očekivali gubitke, ali ne gubi nadu.

"Nov je virus, pandemija je zahvatila cijeli svijet. Šta će biti do kraja sezone, ali ja se nadam da ćemo ipak ostvariti 30-ak posto lanjske sezone. Nije to ni do novca, neće to biti veliki priliv, ali opet da se da nekakav zamah, da ljudi ovdje osjete da su nešto dobili, da bar pripreme sljedeću sezonu kako treba", zaključuje Čobrnić.

Rekao je i kako je dobio informaciju da je otkazan kongres ljekara iz inostranstva i da je navodno sve propalo zbog događanja u Zadru.

"Nisam siguran koji je tačan razlog otkazivanja, ali trebalo je biti oko 2000 gostiju", kaže načelnik.

(seebiz.eu)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije