Tržište

Mekdonalds planira da prodaje krispi krem krofne u svojim restoranima u SAD

Mekdonalds planira da prodaje krispi krem krofne u svojim restoranima u SAD
Foto: Pexels/Ilustracija | Mekdonalds planira da prodaje Krispi krem krofne u svojim restoranima u SAD

NJUJORK - Američki lanac brze hrane ''Mekdonalds'' objavio je danas da planira da prodaje krofne američkog proizvođača "Krispi krem" u svojim objektima širom zemlje do kraja 2026. godine.

Predstavljanje novih poslastica u Mekdonaldsovim restoranima počeće u drugoj polovini ove godine, prenio je Si-En-Bi-Si.

Međutim, za početak ozbiljnije prodaje biće potrebno otprilike dvije i po godine, jer "Krispi krem" mora više nego da udvostruči svoju proizvodnju da bi zadovoljio novosupostvljeno partnerstvo.

Nakon ove objave skcije "Krispi krema" porasle su danas za 24 odsto u jutarnjem trgovanju na berzi i na putu su da zabilježe svoj najbolji dan ikada.

Proizvodni centri te kompanije svakodnevno šalju sveže napravljene krofne na maloprodajne lokacije, kao što su prodavnice prehrambenih proizvoda i benzinske pumpe.

Partnerstvo sa ''Mekdonaldsom'' velika je prilika da "Krispi krem" proširi svoje kapacitete, koji od početka godine svoje proizvode isporučuje u 6.800 nezavisnih prodavnica, navodi Si-En-Bi-Si.

''Mekdonalds'' ima otprilike 13.500 restorana u SAD i planira da otvori 900 novih širom zemlje do 2027. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije