Tržište

Ministarstvo i trgovci obećali da će olakšati položaj potrošača

Ministarstvo i trgovci obećali da će olakšati položaj potrošača
Foto: Pixabay | Ministarstvo i trgovci obećali da će olakšati položaj potrošača

BANJALUKA – Predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske danas su sa predstavnicima trgovaca i trgovačkih lanaca iz Republike Srpske, održali sastanak sa kojeg su poručili da su svi svjesni situacije s kojima se građani suočavaju, te da će svako, sa svoje pozicije, dati doprinos tome da se olakša položaj potrošača, posebno onih iz najugroženijih kategorija društva.

Sastankom, kojem su prisustvovali predstavnici trgovaca i trgovačkih lanaca iz Republike Srpske, predsjedavala je pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija koja je trgovcima prezentovala planirane izmjene Uredbe, ističući očekivanje od prisutnih da aktivno učestvuju u kreiranju ovog dokumenta u cilju njegovog što boljeg i efikasnijeg sprovođenja u praksi.

Trgovci su izrazili punu spremnost za saradnju, kako u kreiranju ovog dokumenta, tako i svih daljih aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma.

Sastanak je održan na temu izmjene i unapređenja Uredbe o ograničavanju marži u prometu robe, kojom se ograničava marža na osnovne životne namirnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije