Tržište

Pratite nas na Google news

Ministri zemalja G7 protiv neregulisane upotrebe kriptovaluta

Ministri zemalja G7 protiv neregulisane upotrebe kriptovaluta
Foto: Tanjug/AP | Ministri zemalja G7 protiv neregulisane upotrebe kriptovaluta
Srna

PARIZ - Ministri finansija zemalja G7 upozorili su danas da kriptovalite, poput najavljene Facebookove libre, ne treba koristiti prije rješavanja "ozbiljnih regulatornih i sistemskih" pitanja.

U zaključcima sa sastanka u Šantijiu, blizu Pariza, navodi se da će digitalne valute, da bi se koristile kao stvarne valute, morati da ispune "najviše standarde" finansijskih regulativa radi sprečavanja pranja novca ili prijetnji po stabilnost bankarskog i finansijskog sistema.

U saopštenju se navodi da su se ministri, uključujući francuskog domaćina Bruna Le Mera i američkog ministra finansija Stivena Mnučina, složili da ove primjedbe moraju biti riješene "prije implementacije ovakvih projekata".

U tekstu se dodaje da sedam najbogatijih država očekuju da do januara sljedeće godine bude sastavljen okvir globalnog sporazuma o oporezivanju digitalnog poslovanja, prenio je AP.

Ministri navode da bi sporazum omogućio oporezivanje kompanija u zemljama u kojima one fizički nisu prisutne i da bi njime bio utvrđen forum za arbitražu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije