Tržište

Mirisni i veseli "Sideo" osvježivači iz Laktaša osvajaju tržište

Mirisni i veseli "Sideo" osvježivači iz Laktaša osvajaju tržište
Foto: N.N. | Mirisni i veseli "Sideo" osvježivači iz Laktaša osvajaju tržište

BANJALUKA - Prije deset godina osnovana je prva porodična firma "SV Company" koja se bavi prodajom komunalne opreme. Na trećoj godini Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci odlučio sam, zajedno sa bratom, da proširimo djelatnost, te smo osnovali kompaniju "Sinikom". Nakon analize nekoliko poslovnih ideja, odlučili smo da pravimo mirisne osvježivače vazduha za automobile i kreirali smo svoj brend pod nazivom "Sideo".

Ovako priču o svom porodičnom biznisu za "Nezavisne" počinje dvadesetčetvorogodišnji Nikola Simić, osnivač kompanije "Sinikom" d.o.o. iz Laktaša, kompanije koja već godinu i po dana unosi mirise u automobile korisnika širom BiH.

Simić kaže da su se, nakon razmatranja nekoliko poslovnih ideja, brat i on odlučili da proizvode mirisne osvježivače vazduha za automobile na bazi posebnog materijala, na mekoj plastici.

"Potrošačima nudimo osvježivače vazduha u četiri mirisa - vanilija, jabuka, bazooka i narandža, i to na izuzetno izdržljivom materijalu. U planu imamo i plasiranje jednog parfemskog mirisa muževnih nota, a sve mirise dobavljamo iz Njemačke", rekao je Simić.

Ono što brend "Sideo" čini još posebnijim je što su osvježivači kreirani u obliku jedra i smajlija, koji su posebno popularni, naročito kod mlađe populacije, jer osim prijatnog mirisa, u automobile unose i dašak radosti.

"Sada imamo osam različitih dezena smajlija, koji su prilično zastupljeni na tržištu i pokazali su se kao veoma popularni", kazao je Simić.

U odnosu na konkurente, brend "Sideo" svoju ponudu dopunjava prodajom mirisnih osvježivača za druge kompanije.

"Jedina smo kompanija u BiH koja na ovom posebnom materijalu, mekoj plastici, radi reklamne mirisne osvježivače. Klijenti, među kojima su brojna osiguravajuća društva, banke, udruženja građana i organizacije, traže od nas da im napravimo osvježivače vazduha u željenom obliku", objasnio je ovaj mladi preduzetnik.

Ističe da su takođe jedina kompanija u BiH koja u maloprodaji mirisne osvježivače pravi na ovom specifičnom, dugotrajnom, materijalu.

"'Sideo' posjeduje sve značajne sertifikate za mirise, i to sertifikat iz Njemačke, koji je važeći za korišтenje ovih mirisa na prostoru EU, kao i sertifikate instituta za javno zdravstvo u BiH", kazao je Simić.

Ove vesele osvježivače možete pronaći na nekoliko benzinskih pumpi, kao i u velikim tržnim lanacima širom BiH.

"S obzirom na to da postojimo tek godinu i po dana, možemo biti i više nego zadovoljni plasmanom svojih proizvoda", priča Simić.

Svoj asortiman uskoro žele upotpuniti tečnim mirisima za automobile, koji su veoma traženi na tržištu.

"Analiza tržišta je pokazala da je taj proizvod zastupljen i tražen, a sa druge strane smatramo da ćemo biti konkurentni", istakao je Simić.

U budućnosti planiraju proizvode plasirati na strano tržište, a, kako kaže, prvo će početi od zemalja regiona.

"Prvo želimo da se na osnovu kvaliteta svojih proizvoda pozicioniramo na tržištu BiH, ali dakako cilj nam je u budućnosti da svoje proizvode plasiramo i na tržište zemalja regiona. Kasnije, uz malo truda, i u zapadnoevropske zemlje", optimistično je zaključio Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije