Tržište

Moja apoteka dobitnik nagrade Best Buy Award

Moja apoteka dobitnik nagrade Best Buy Award
Moja apoteka dobitnik nagrade Best Buy Award

BANJALUKA – “Moja apoteka”, zdravstvena ustanova iz Banjaluke, dobitnik je prestižne nagrade “Best Buy Award” za najbolji odnos cijene i kvaliteta u kategoriji lanaca apoteka u BiH.

Ovaj rezultat je dobijen na osnovu istraživanja “Best Buy Award Survey 2013/2014.” švajcarske kuće ICERTIAS sprovedenom na uzorku od 1.200 ispitanika opšte populacije u BiH koristeći CAWI-DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Ispitanicima, građanima BiH, je u istraživačkoj anketi putem web obrasca postavljeno pitanje da navedu naziv lanca apoteka koji nudi najbolji odnos cijene i kvaliteta na bh. tržištu, na šta je najveći broj ispitanika odgovorio da je to “Moja apoteka”.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami da navode nazive proizvođača i davalaca usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji odnos cijene i kvaliteta na BiH tržištu.

Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, “Moja apoteka” je stekla pravo da nosi prestižnu oznaku “Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvaliteta”.

Stav građana: Najveći broj građana smatra da “Moja apoteka” nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta u kategoriji lanaca apoteka u BiH

“Best Buy Award” je projekat kojeg u BiH provodi i zastupa firma “Axios” iz Hrvatske uz podršku vodeće svjetske konsultantske i revizorske organizacije “PricewaterhouseCoopers” (PWC).

Osnovni cilj istraživanja je bio da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika BiH o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvaliteta (takozvani best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovu iskustva njima bliskih osoba (kolega, prijatelja, rodbine i sl.).

Cilj projekta i sertifikata "Best Buy Award" je da se kupcima olakša potraga za najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na domaćem tržištu.

Inače, “Moja apoteka” je tržišni lider u apotekarskoj djelatnosti u BiH, te ima najveću mrežu od 36 apoteka i više apotekarskih stanica na području 17 opština.

Rad u lancu “Moja apoteka” je organizovan prema potrebama i zahtjevima stanovništva i upravo su potrebe građana inspirisale uvođenje brojnih novina, kao što su kartice lojalnosti, dežurstvo 24 časa u Banjaluci i Doboju, mogućnost kućne dostave lijekova u Banjaluci, besplatan info-telefon 24 časa dnevno kako bi zainteresovani građani u svakom trenutku mogli dobiti odgovore i stručne savjete na postavljena pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije