Tržište

NLB Banka započela drugu seriju interaktivnih ESG radionica sa korporativnim klijentima

NLB Banka započela drugu seriju interaktivnih ESG radionica sa korporativnim klijentima
Foto: Ustupljena fotografija | NLB Banka započela drugu seriju interaktivnih ESG radionica sa korporativnim klijentima

ESG - ekološko, društveno i korporativno upravljanje, tri su ključna područja koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja pojedinih kompanija ili investicija, što uveliko postaje trend poslovanja na domaćem tržištu. "Prilike i mogućnosti za održivo finansiranje i poslovanje" edukacija je koju, drugu godinu zaredom organizuju NLB Banka Banja Luka i NLB Banka Sarajevo za korporativne klijente, a na kojoj se razmjenjuju iskustva prilikom implementacije održivosti u poslovanju.

Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banja Luka istakao je važnost informisanosti o ovoj temi koja zauzima sve značajnije mjesto za kompanije svih veličina koje žele da dugoročno održivo posluju i da se održivo finansiraju. 

"Veoma je značajno da svi zajedno budemo, prije svega, upućeni u ovu temu, a još značajnije je da sarađujemo kada je u pitanju implementacija svih aktivnosti ka stvaranju održivih vrijednosti. U stvaranju takvih vrijednosti, kompanija služi svim zainteresovanim stranama – zaposlenima, klijentima, kupcima, dobavljačima, lokalnim zajednicama i društvu u cjelini. NLB banka je tokom proteklih godina implementirala mnogobrojne mjere održivog poslovanja i nastavljamo da dijelimo saznanja i iskustvo sa klijentima, jer smatramo to vrlo važnom karakteristikom našeg odgovornog poslovanja", naglasio je Babić.

Za NLB Grupu održivo poslovanje je jedan od strateških ciljeva, a NLB Banke, kroz društveno odgovorne aktivnosti, usmjerene ka lokalnoj zajednici i privredi, odgovaraju na uravnotežen, relevantan i transparentan način, doprinoseći društvu kroz održivo finansiranje i poslovanje.

"Drago nam je da možemo da podijelimo iskustva zajedno sa našim klijentima i da ih uputimo o budućnost finansiranja i poslovanja koje uveliko primjenjuju globalne kompanije. Uvidom u benefite ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja možemo zajedno sa klijentima da uvidimo i izazove poslovanja u budućnosti", kazao je Nenad Radlović, direktor Sektora za poslovanje sa korporativnim klijentima u NLB Banci Banja Luka.

"Uvjereni smo da je održivost ključna komponenata uspjeha u današnjem poslovnom svijetu i predano podržavamo naše klijente u njihovim naporima ka održivijem poslovanju. Serija ESG radionica koje realizujemo u suradnji sa NLB Bankom Banja Luka naglašavaju našu zajedničku predanost podizanju svijesti klijenata obje banke u segmentu ESG poslovanja, održive budućnosti i pokretanju i održavanju odgovornih poslovnih praksi. Radujemo se i narednoj ESG radionici gdje ćemo ugostiti još naših klijenata", izjavio je Berin Lakomica, direktor Sektora za poslovanje sa korporativnim klijentima NLB Banke Sarajevo.

Ovogodišnja interaktivna radionica o održivom finansiranju i poslovanju NLB Banka Banja Luka i NLB Banka Sarajevo organizovale su u saradnji sa kompanijom Advantis Broker iz Banjaluke. Ova tema okupila je brojne klijente u Banjaluci, a tokom narednih mjeseci će se organizovati u Doboju, Tuzli, Bijeljini, Sarajevu i Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije