Tržište

Na policama DM-a proizvodi 10 domaćih proizvođača

Na policama DM-a proizvodi 10 domaćih proizvođača
Foto: Nedžad Uglješa | Na policama DM-a proizvodi 10 domaćih proizvođača

SARAJEVO - Kompanija DM u prošloj godini ostvarila je rast za čak 12,14 posto, a poslovnu godinu zaključila je ukupnim prometom od 161,4 miliona KM.

Uspješno poslovanje kompanije ogleda se i u širenju prodajne mreže, koja broji 70 prodavnica u 40 bh. gradova. U prošloj godini, s ciljem unapređenja doživljaja kupovine, preuređeno je 10 postojećih prodavnica, od kojih je jedna u Derventi preseljena na novu lokaciju, a nove prodavnice vrata su otvorile u Mostaru, Ljubuškom i Gračanici.

U modernizaciju prodajnih objekata, u otvaranje novih, kao i uređenje centrale i distribucijskog centra investirano je ukupno 5,9 miliona KM, a DM timu pridružio se 51 novi zaposlenik, čime je broj zaposlenih sa 616 porastao na 667, što predstavlja povećanje od 8,3 posto.

"Naš rast je pokazatelj da kupci prepoznaju naš trud i činjenica da su svakog dana, u prosjeku, naši zaposlenici u DM prodavnicama bili na usluzi više od 29.000 kupaca", kazao je Damir Šlosel, direktor DM-a u BiH, dodavši da ova kompanija stalno kupcima nudi nešto novo i kvalitetno, te da unapređuje i rad zaposlenika s kupcima, tako što će od ove godine zaposlenici moći koristiti i usluge pametnih telefona kako bi pružili što bolju uslugu kupcima.

Šlosel je rekao da je ova kompanija posebno ponosna na pokretanje društveno korisne inicijative "Startajmo zajedno", u okviru koje su podržali 10 bh. proizvođača u razvoju njihovih proizvoda i osigurali im mjesto na policama DM prodavnica.

Irma Zolj-Džeko, asortiman menadžer DM-a, kazala je da je na policama DM-ovih prodavnica svoje mjesto našlo 466 domaćih proizvoda, a da će zahvaljujući inicijativi "Startajmo zajedno" taj broj narasti na 500 proizvoda.

Fatima Čekrić-Ratjac, proizvođač ljutih sosova "Ljutko" iz Tuzle, čiji će proizvodi biti na policama DM-ovih prodavnica, kazala je da je značaj ovog projekta ogroman, te dodala da je ovo izvanredna prilika za njih jer su svoje proizvode do sada prodavali putem interneta.

Iz DM-a ističu da i dalje bilježe rast prodaje proizvoda koji su DM marke, te da se i njihov asortiman obogatio s tri nove marke: Stella Jones, Balea Colorniqe linijom boja za kosu, te markom dekorativne kozmetike 183 Days, a tu su i ekskluzivni proizvodi marke LVLY, koje će kupci moći kupiti samo u DM-ovim prodavnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije