Tržište

Pratite nas na Google news

Najveća prosječna plata u avgustu u oblasti finansijske djelatnosti

Najveća prosječna plata u avgustu u oblasti finansijske djelatnosti
Foto: N.N. | Najveća prosječna plata u avgustu u oblasti finansijske djelatnosti
Srna

BANJALUKA - Najveća prosječna plata u avgustu u Republici Srpskoj isplaćena je u oblasti finansijske djelatnosti i osiguranja i iznosi 1.467 KM, a najniža je u oblasti građevinarstva, i to 668 KM.

Niske prosječne plate u avgustu 2020. godine primili su radnici u djelatnosti umjetnosti, zabave i rekreacije 717 KM, zaposleni u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima 767 KM, kao i radnici u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstva i ugostiteljstva 688 KM.

Niske plate dobili su i zaposleni u djelatnosti saobraćaja i skladištenja 744 KM, kao i u trgovini 746 KM, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Sindikalna potrošačka korpa u Republici Srpskoj u avgustu je koštala 1.923 KM, a prosječna plata od 962 KM pokrivala ju je sa 50 odsto.

Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca u avgustu trošile za nabavku prehrane 730 KM, za stanovanje i komunalne usluge 571 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 106 KM.

Nabavka obuće i odjeće u prošlom mjesecu koštala je 142 KM, higijena i njega zdravlja 91 KM, prevoz 200 KM, te obrazovanje i kultura 82 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije