Tržište

Najviše kupaca na pijacama u RS očekuju u petak i subotu

Najviše kupaca na pijacama u RS očekuju u petak i subotu
Foto: Jelena Đurđević | Najviše kupaca na pijacama u RS očekuju u petak i subotu

BANJALUKA - Na gradskim pijacama u Republici Srpskoj ovih dana, pred Vaskrs, aktuelna je prodaja jaja i boje, a umjesto klasičnih boja za jaja veliki broj građana će za farbanje, prema njihovim riječima, koristiti staru, provjerenu lukovinu, čija se cijena nije mijenjala u odnosu na prošlu godinu i iznosi jednu KM.

Iako su ovogodišnje cijene slične prethodnim, kupaca je, prema riječima prodavaca, na pijacama sve manje, ali veći broj ipak očekuju u petak i subotu.

"Obično jaja bojim lukovinom, ali zbog djece koristim i boje i naljepnice 'obuci jaje'. Cijene jaja, ali i ostalih namirnica koje sam došla kupiti, su prihvatljive", rekla je Branka V. iz Banjaluke.

Da kupci već počinju da pazare sve što je potrebno za Vaskrs, potvrdili su nam i prodavači na banjalučkoj "Tržnici", a najviše mušterija očekuju na Veliki petak i u dan prije Vaskrsa.

"Cijene kokošjih jaja kreću se od 0,25 KM po komadu, dok su domaća 0,30, kao i prošle godine, ali je prošle godine u ovo vrijeme već bilo mnogo više mušterija", rekla je jedna prodavačica.

Paket domaćih jaja od šest komada košta 3,50 KM, a morkina jaja se na pijaci kreću od dvije do tri KM.

Na gradskoj pijaci u gradu na Vrbasu velika je ponuda i što se tiče mliječnih proizvoda, pa tako kajmak po kilogramu košta od 12 do 15 KM, sir od šest do osam KM, a kozji sir 15 KM.

Gužve su u ribarnicama na pijaci u Banjaluci, gdje kažu da imaju mnogo posla otkako je post počeo, a cijene su ostale iste, jedino je ona potočne pastrmke snižena sa 14 na 11 KM.

Na zelenoj pijaci u Bijeljini jaja pred Vaskrs koštaju 0,20 KM po komadu, jaja od guske koštaju dvije KM po komadu, dok su pačja i morkina jednu KM.

Kilogram krompira kreće se od 1,50 do 2,50 KM, mladi luk od četiri do pet, isto kao i šampinjoni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije