Tržište

Pratite nas na Google news

Nakon Vranja, "Spilit" pobjegao i iz Sombora

Nakon Vranja, "Spilit" pobjegao i iz Sombora
Foto: sombor.info | Nakon Vranja, "Spilit" pobjegao i iz Sombora
Tanjug

SOMBOR - Nakon što je u Vranju usled zatvaranja fabrike namještaja "Spilit" bez posla ostalo oko 400 radnika, ista sudbina je zadesila njihove kolege u Somboru, piše novosadski "Dnevnik".

Oko 40 radnika, koji su od nedavno radili u zakupljenim halama nekadašnje somborske fabrike "Zastava specijalni automobili", ostalo je bez posla po istom scenariju kao u Vranju.

Prema pisanju "Dnevnika", firma koja, prema podacima sa kompanijskog sajta, radi u sklopu tamošnje "Nefa groupe", i u Somboru je bez ikakvog dodatnog obrazloženja samo obavestila zaposlene da nema više potrebe za njihovim angažovanjem, pa se tako od pre nekoliko dana niko u zakupljenim halama ne pojavljuje, niti se direktor ovog pogona Marijan Bogdanović javlja na mobilni telefon.

Prema riječima pojedinih radnika, koji su dobijali ugovore o radu orocene na po svega jedan mesec, poslodavac je i njima ostao dužan jednu zaradu, ali pošto su u meduvremenu i zvanicno ođavljeni, glavna briga im je da pronađu novi posao, bez velike nade da će do, ionako mizerne, jednomesečne zarade u somborskom "Spilitu" ikada doći, prenosi B92.

Kako piše "Dnevnik", s obzirom da se radilo o pogonu za sklapanje gotovih panela nameštaja koji su stizali upravo iz Vranja, prilikom čega je korišćen samo osnovni ručni alat, gašenje somborskog pogona nije privuklo veću pažnju.

Pogon "Spilita" u Somboru je otvoren nedavno, tačnije 18. marta ove godine, a kako piše novosadski list, i tako kratkotrajan boravak ove firme u Somboru obilježen je velikom fluktuacijom radne snage, koja je bez izuzetka sklapala jednomesečne ugovore o radu.

Vezana vijest: Rusi pobjegli iz Vranja, kupci ostali bez namještaja

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije