Tržište

Nema prodaje TikToka u SAD

Nema prodaje TikToka u SAD
Foto: N.N. | Nema prodaje TikToka u SAD

NJUJORK - Kineska kompanija Bajtdens (ByteDance), vlasnik popularne aplikacije TikTok, obavijestila je Majkrosoft da mu neće prodati svoje američko poslovanje, prenio je Rojters, dodajući da je umjesto prodaje dogovoreno partnerstvo sa korporacijom Oraklom

"BajtDens nas je obavijestio da neće prodati TikTokove američke operacije Majkrosoftu. Uvjereni smo da je naš prijedlog bio dobar za korisnike TikToka i zaštitu interesa nacionalne bezbjednosti", naveo je Majkrosoft u saopštenju.

BajtDens je odustao od prodaje TikToka u SAD, a dobro upućen izvor rekao je za Rojters da je kineska kompanija dogovorila partnerstvo sa Oraklom kako bi izbjegla zabranu poslovanja u SAD.

Dogovoreno je da će Orakl biti tehnološki partner BajtDensa i preuzeti upravljanje TikTokovim američkim korisničkim podacima, kazao je taj izvor.

Kompanija Orakl takođe pregovara i o preuzimanju udjela u poslovanju TikToka u SAD.

Američki predsjednik Donald Tramp dao je u avgustu rok kompaniji BajtDensu (ByteDance) da proda ili obustavi američki dio poslovanja svoje aplikacije TikTok ili će, u suprotnom, ta kineska aplikacija biti zabranjena u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije