Tržište

Novi Maskov salto: Prihvata cijenu akcija Twittera od 54,20 dolara

Novi Maskov salto: Prihvata cijenu akcija Twittera od 54,20 dolara
Foto: Tanjug/AP arhiva | Novi Maskov salto: Prihvata cijenu akcija Twittera od 54,20 dolara

Milijarder Ilon Mask predlaže sada da nastavi s ponudom za preuzimanja i privatizaciju kompanije Twitter po cijeni od 54,20 dolara po akciji koju je dao ranije, što je izazvalo rast akcija te društvene mreže na Njujorškoj berzi, izvestio je "Blumberg Njuz".

Akcije Twittera su skočle za 12,7 odsto na 93 dolara prije nego što je trgovanje po drugi put obustavljeno, dok je vrijednost akcija kompanije Tesla, proizvođača elektricna vozila na čijem je čelu Mask, pala za oko 3 posto, prenosi Rojters.

Mask je taj predlog iznio u pismu upućenom Twitteru,, naveo je "Blumberg", pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je riječ o povjerljivoj informaciji.

Rukovodioci Twittera i Maskovi advokati nisu bili odmah dostupni za komentar koji je zatražio Rojters.

Ova vijest dolazi uoči dugo očekivanog sudskog pretresa i sučeljavanja Maska i Twittera na sudu u Delaveru 17. oktobra. Twitter je pokrenuo sudski postupak pritiv najbogatijeg čovjeka na svijetu tražeći da su naloži Masku da zaključi preuzimanje tog društvenog medija po cijeni od 54,20 dolara po akciji, od koje je kasnije odustao.

Mask je u aprilu pristao da kupi Twitter za 44 milijarde dolara, ali je poslije nekoliko nedjelja saopštio da mu ta kompanija ni poslije njegovih upornih zahtjeva nije dostavila tačne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, tvrdeći da je njihov postotak veći od Twitterove procjene da ih ima manje od 5 odsto. Nakon toga je objavio da povlači ponudu za kupovinu te kompanije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije