Tržište

Pratite nas na Google news

Od juna naredne godine direktan let Dubrovnik-Filadelfija

Od juna naredne godine direktan let Dubrovnik-Filadelfija
Foto: N.N. | Od juna naredne godine direktan let Dubrovnik-Filadelfija
Srna

ZAGREB - Hrvatska će od juna naredne godine prvi put nakon 28 godina biti povezana sa SAD direktnom avionskom linijom.

To je rezultat dugotrajnih pregovora između aerodroma Dubrovnik i kompanije "Amerikan erlajns", objavio je aerodrom Dubrovnik na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Letovi za Filadelfiju biće tri puta sedmično od 7. juna do 27. septembra 2019. godine, a saobraćaće najveći svjetski avio-prevoznik "Amerika erlajns".

Filadelfija, koja se nalazi u saveznoj državi Pensilvaniji, najveće je čvorište "Amerikan erlajnsa" na istočnoj obali i najvažnija transferna vazdušna luka za cijeli SAD.

Američka avio-kompanija posjeduje 955 aviona i zapošljava 122.000 radnika, a dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije