Tržište

Pratite nas na Google news

Odbila da radi nedjeljom, tužila i dobila na sudu milione

Odbila da radi nedjeljom, tužila i dobila na sudu milione
Foto: N.N. | Odbila da radi nedjeljom, tužila i dobila na sudu milione
N.N.

Pobožna hrišćanka Marie Jean Pierre dobila je otkaz nakon što je propustila šest nedjeljnih smjena kako bi prisustvovala Betelskoj baptističkoj crkvi u Majamiju.

Marie Jean Pierre (60) radila je kao perač posuđa u jednom hotelu više od decenije, odnosno sve do marta 2016. godine.

Pierre je tvrdila kako je obavijestila svog poslodavca da ne može da radi nedjeljom zbog svojih vjerskih uvjerenja.

Njen advokat je u optužbi tvrdio kako je njen bivši poslodavac prekršio Zakon o građanskim pravima iz 1964., koji štiti radnike od diskriminacije na osnovu rase, vjere, pola ili porijekla, prenose Vijesti.hr.

Sud je prošle nedjelje donio presudu u njenu korist, dodijelivši joj 21 milion dolara odštete, koja je uključivala i naknadu za zaostale plate te odštetu za emocionalnu bol.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije