Tržište

Oko 10.000 prijava za trebinjske vaučere

Oko 10.000 prijava za trebinjske vaučere
Foto: N.N. | Oko 10 hiljada prijava za trebinjske vaučere

TREBINJE- U Trebinju će, sudeći po aplikaciji „Ljetuj u Trebinju“, i ove godine odmor provesti veliki broj turista, jer je za vaučere vrijednosti po 150 maraka, koje su obezbijedili Turistička organizacija Trebinja i Grad Trebinje, stiglo oko 10 hiljada prijava.

Ova nagradna igra, koja se završava sutra, pokrenuta je početkom juna, nakon republičke ideje o turističkim vaučerima i prema najavama trebinjskih turističkih radnika, trebala bi se itekako isplatiti.

Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje, kaže da je od ovoga broja aplikanata čak 20 % onih koji nisu iz regiona, odnosno zemalja bivše Jugoslavije, te da je aplikaciju posjetilo čak 27.000 zainteresovanih iz 45 zemalja svijeta.

„Imali smo posjete sa svih kontinenata, osim iz Južne Amerike, a ako nam tako budu i gosti dolazili, nadamo se da nam neće propasti turistička sezona, iako smo svjesni da ona neće biti ni približno prethodnim godinama“, kaže Vico za “Nezavisne”.

On napominje da je prvobitna zamisao da se putem ove nagradne igre podijeli 30 vaučera imala toliku zainteresovanost hotelijera i drugih turističkih ponuđača da je sada u opticaju 60 vaučera za boravak gostiju iz cijelog svijeta.

“Mi smo u startu znali da ćemo imati mnogo veći broj od 30 ponuđača, jer su nam se odmah po aktivaciji aplikacije javljali brojni ponuđači, tako nam odmah nakon ponedeljka, kada će biti izvlačenje, predstoji aktivniji rad”, kaže Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje.

On napominje da, iako jedan vaučer iznosi 150 maraka, zavisno od klase hotela i vrste usluge, za ovaj iznos gosti mogu ostvariti i više noćenja sa doručkom, jer su za pružanje ponude za aplikaciju “Ljetuj u Trebinju” bili su zainteresovani i ponuđači privatnog smještaja, hosteli i slično, što je dosta jeftinije.

Imena dobitnika koji budu izvučeni u ponedeljak, 29. juna, biće objavljena na internet stranicama Grada Trebinja i Turističke organizacije, a nakon izvlačenja će se tačno precizirati koji vaučer je namijenjen kojem smještajnom objektu.

Svi dobitnici će svoje vaučere moći da iskoriste od 5. do 25. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije