Tržište

Okrugli sto u Londonu: Veliki broj kompanija zainteresovan za ulaganje u BiH

Okrugli sto u Londonu: Veliki broj kompanija zainteresovan za ulaganje u BiH
Foto: N.N. | Okrugli sto u Londonu: Veliki broj kompanija zainteresovan za ulaganje u BiH

LONDON - BiH je uvijek bila spona Istoka i Zapada, koju u novim okolnostima može iskoristiti u privlačenju stranih investicija i sa jedne i sa druge strane, istakao je u Londonu, na okruglom stolu pod nazivom "Investirati u BiH", ambasador BiH u Velikoj Britaniji Branko Nešković.

Nešković je, otvarajući ovaj skup, koji su organizovali Ambasada BiH i Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, naveo prednosti ulaganja u BiH, od geografskih do tradicionalnih, saopšteno je iz Ministarstva inostranih polova BiH. 

Ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson naglasio je da tokom tri godine boravka u BiH ima razlog za optimizam, jer je veliki broj britanskih kompanija koje se interesuju za ulaganje u BiH. 

Ferguson je dodao da će taj broj biti veći kada se završe započeti reformski procesi u BiH, kao i da će još bolji rezultati biti predstavljeni na Forumu o zapadnom Balkanu u Londonu sljedeće godine. 

U radnom dijelu okruglog stola predstavljeni su ekonomski sektori za koje vlada najveće interesovanje stranih investitora, prednosti ulaganja u BiH, te novi projekti. 

Okupljenima su ovo izložili direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić, savjetnik u Kancelariji ministra inostranih poslova BiH Biljana Jošić-Bajić, šef Odsjeka ekonomske diplomatije Tanja Milašinović-Martinović. 

Na okruglom stolu učestvovao je veliki broj eminentnih predstavnika kompanija iz Velike Britanije, kao i predstavnici diplomatsko-konzularne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije