Tržište

Pratite nas na Google news

Osam kompanija iz BiH na sajmu nemještaja u Kelnu

Osam kompanija iz BiH na sajmu nemještaja u Kelnu
Foto: N.N. | Osam kompanija iz BiH na sajmu nemještaja u Kelnu
Srna

​Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu koji počinje danas, a zatvara se u nedjelju, 20. januara, u okviru grupne postavke BiH predstaviće se osam kompanija, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Izlagači na grupnom štandu BiH su "Bokcit" iz Milića, "Lignakon" iz Teslića, "Seneks" iz Čelića, "Bosnijen bič bord" iz Visokog, "Domus aredi" iz Zenice, "FEF eksport import" iz Sarajeva, te "H.M.M." iz Gradačca i "Malak grup" podružnica Janj Donji Vakuf.

Selekcija eksponata firmi iz BiH odgovara zahtjevima i potražnji EU tržišta, a obuhvata tapacirani namještaj za sjedenje, namještaj za spavaće sobe, trpezarije, dnevne sobe i namještaj za kupatila.

"Ove kompanije uživaju punu organizacionu i savjetodavnu podršku Komore kao organizatora, što uključuje i predstavljanje na posebno dizajniranom modularnom štandu koji je prilagodljiv različitim konceptima i proizvodima", navedeno je u saopštenju.

Ovo je deveti uzastopni nastup firmi namještaja iz BiH na tom sajmu koji se, ovoga puta, realizuje i uz finansijsku podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke agencije za međunarodni razvoj.

Na Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu, osim osam firmi sa grupnog štanda, individualno izlaže još 10 kompanija, što je do sada najbrojniji nastup preduzeća iz BiH na ovom sajmu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije