Tržište

Otkotrljale se prve gume iz Inđije: Tojo tajers poslao 500 u Ameriku

Otkotrljale se prve gume iz Inđije: Tojo tajers poslao 500 u Ameriku
Foto: Opština Inđija | Otkotrljale se prve gume iz Inđije: Tojo tajers poslao 500 u Ameriku
N.N.

INĐIJA - Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Tojo Tajers Srbija u Inđiji krenula je juče put Sjeverne Amerike, objavljeno je na sajtu Opštine Inđija.

Navodi se da su događaju prisustvovali ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata, generalni direktor kompanije Tojo Tajer Srbija Joji Imura, direktor fabrike u Inđiji Ajkut Gidergi i predsjednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

"Potrošači u Americi će već za nekoliko meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici. Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta", izjavio je direktor Tojo tajer Srbije.

Tojo tajer Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije za koji je kamen temeljac položen 15. decembra 2020. godine, a zvanična ceremonija otvaranja fabrike biće održana u decembru ove godine, kada će svi objekti biti završeni, prenosi sajt Opštine Inđija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije