Tržište

Pratite nas na Google news

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine
Foto: N.N. | Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine
Agencije

​Denis Mjulenberg, direktor kompanije "Boing", koji je otpušten poslije krize sa modelom "737 maks", dobiće 62 miliona dolara otpremnine.

Mjulenberg je otpušten u decembru poslije krize sa avionima „737 maks“ i dva kobna pada u kojima je za pet mjeseci pognulo 346 ljudi. On će izgubiti akcije u vrijednosti od 14,6 miliona dolara, ali ima pravo na penziju i bonuse u iznosu od skoro 62 miliona dolara, saopštila je kompanija „Boing“, prenosi CNBS.

Avioni „737 maks“ prizemljeni su u martu, što je avio-kompanije koštalo više od milijardu dolara, zaustavilo prodaju novih aviona i obustavilo proizvodnju tih aviona u „Boingu“, preneo je Tanjug.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije