Tržište

Otvoren "Bingo City Center" Sarajevo: Raj za šopingholičare

Otvoren "Bingo City Center" Sarajevo: Raj za šopingholičare
Foto: Bingo | Otvoren "Bingo City Center" Sarajevo: Raj za šopingholičare

SARAJEVO - "Bingo City Center" otvoren je u subotu u Sarajevu, a otvaranju su prisustvovali brojni građani, kupci te predstavnici diplomatskog kora, političkog i javnog života.

Vrata prvog dijela ovog centra, koji će biti jedan od najvećih tržnih centara u BiH, otvorena su u osam časova na adresi Džemala Bijedića 160 u Novom gradu. U prvoj fazi fokus je na hipermarketu "Bingo plus" površine 10.700 kvadratnih metara, u kojem je zaposlenje pronašlo 130 ljudi, a zamišljen je kao mjesto na kojem kupac može pronaći sve što mu treba, po prepoznatljivim "Bingovim" cijenama.

"Povoljno i sve na jednom mjestu je slogan kojim se vodimo kada je u pitanju hipermarket. Galerija okusa, u sklopu koje su odjel svježeg voća, povrća, mesa i ribe, te gastro i odjel delikatesa, Pet Shop, vinoteka, Techno i Fashion shop, samo su dio posebno uređenih odjela unutar hipermarketa. Tu je i kutak za predah, gdje će kupci moći konzumirati hranu koju su prethodno kupili na gastro odjelu, delikatesu ili pekari. Hipermarket je izgrađen po posljednjim modelim gradnje, a poslovat će po najnovijim standardima, kao što su mogućnost plaćanja QR kodom i drugi noviteti. Ono po čemu će ovaj centar biti drugačiji su svakako i standardi iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Sve znanje i dosadašnje iskustvo iz te oblasti primijenili smo na ovaj objekat", kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije "Bingo".

U prvoj fazi kupcima svoja vrata otvaraju i DM, "Cocozebra", kafe-poslatičarnica "Vatra", Juicy bar "Bum Bar", cvjećara "Art", optika "Loris", "Pixel mobile shop", nakit "Swiss & Jewellery", frizerski salon "Change studio", IQOS, apoteka "Pharmacy" i poslovnica "BH pošte".

"Raduje nas da se naš najveći domaći lanac trgovina 'Bingo' opredijelio da investira u našu općinu, posebno je radost veća jer se nalazimo usred ekonomske krize koju je izazvala pojava korona virusa", rekao je Semir Efendić, načelnik opštine Novi grad.

Britanski ambasador u BiH Metju Fild istakao je da ovom investicijom "Bingo" pokazuje da su uvjereni u ekonomski restart, a on vjeruje u njihov entuzijazam.

Premijer Federacije Fadil Novalić pohvalio je dobru organizaciju "Bingo City Centra".

"Lijepo je vidjeti da se ovo dešava u vrijeme kada imamo ekonomsku distorziju i kada imamo smanjene investicije. Ova investicija je izdržala napad korona virusa te je završena u roku i nudi kupcima, na najbolji način, proizvode koji oni trebaju. Naročito me raduje što se prodaju proizvodi domaćih proizvođača", kazao je Novalić.

"Bingo City Center" zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara, ima 719 parking mjesta u garaži i na vanjskom parkingu, a u drugoj fazi će biti otvoreni "Cinestar kino" s deset dvorana na 3.100 kvadratnih metara, kao i ostali poslovni prostori, uključujući restoran i igraonicu, koji će se prostirati na 4.250 kvadrata. U centru će do završetka svih faza izgradnje biti uposleno više od 300 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije