Tržište

Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase
Foto: Tanjug/AP | Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

Sijetl - Kompanija Amazon otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket "Go groceri" otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

"Volim pogodnost bukvalnog grabljenja i odlaska", rekao je Art Kuniiuki, menadžer za plate koji je u novotvorenom marketu kupio čokoladu, tjestenine i još neke namirnice, prenosi AP.

Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još ovakvih prodavnica, prenosi Sputnjik.

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog mjeseca je "7/Ileven" najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije