Tržište

Otvorena "Galerija Beograd", najveći tržni centar u regionu

Otvorena "Galerija Beograd", najveći tržni centar u regionu
Foto: Tanjug | Otvorena "Galerija Beograd", najveći tržni centar u regionu

BEOGRAD - Najveći tržni centar u regionu "Galerija Beograd" otvoren je jutros u okviru Beograda na vodi, a svečanoj ceremoniji prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tokom obilaska izrazio zadovoljstvo izgledom "Galerije" i istakao da je dizajnerski izvanredno napravljena.

"Sada počinje da se puni šping-mol. Očekujemo u martu i aprilu da će se najviše popuniti, kada budemo imali vakcinu", rekao je Vučić.

Domaćini su ga upoznali sa podacima da je "Galerija Beograd" ubjedljivo najveći tržni centar u regionu pošto ima 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mjesta.

Predsjednik je, nakon razgovora s izvođačima, rekao da je na gradilištu Beograda na vodi angažovano 2.850 radnika, samo na Kuli 300 radnika, kao i da ima dosta stranih radnika.

Dočekali smo, primjećuje, da i stranci rade kod nas, a ne samo da naši ljudi idu u inostranstvo.

Otvaranju prisustvuju i predsjednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar, premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Zoran Radojičić i zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

Galerija Beograd biće najveći šoping-mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

Riječ je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mjesta.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mjesta.

U Galeriji će se osim novih brendova predstaviti i već prisutni brendovi sa svojim premijum izdanjima.

Galerija Beograd predstavlja objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije kakav do sada kod nas nije viđen.

To će biti jedini evropski tržni centar na obali rijeke.

U ponudi će biti najbolji svjetski i domaći brendovi na jednom mjestu, desetine kafića i restorana, dva zabavna kompleksa i bioskop s najnaprednijom IMAX tehnologijom.

Inspirisana duhom i ulicama Beograda, "Galerija Beograd" je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom dijelu grada daje potpuno novi sjaj.

Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.

Unutrašnjost "Galerije Belgrad" ne može se uporediti ni sa jednom građevinom tog tipa u ovom dijelu Evrope.

Ulice i trgovi podijeljeni su u cjeline koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posjetiocima daje utisak da su napolju.

Idejno rješenje za "Galeriju Beograd" radio je prestižni arhitektonski studio Callison RTKL iz Los Anđelesa, koji stoji iza projekata kao što su Kolumbija centar u Sijetlu i Fashion Show, najveći šoping-mol u Las Vegasu.

Galerija Beograd donosi još jednu inovaciju, program lojalnosti "Moj Beograd", čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju "Galerije Belgrade".

Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u tom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine.

Prvi koji će imati priliku da kupuju na taj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner".

Najsrećniji dobitnik osvojio je dva miliona dinara, drugoplasirani 200.000, a petoro trećeplasiranih po 20.000 dinara.

Pored bodova, aplikacija obezbjeđuje i brojne popuste i druge pogodnosti.

Otvaranje "Galerije Beograd" pratiće i sedmodnevni festival, tokom kojeg će svaki dan biti ispunjen sadržajima i raznim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije