Tržište

Pratite nas na Google news

Ovako izgleda CV koji te vodi do zaposlenja

Ovako izgleda CV koji te vodi do zaposlenja
Ovako izgleda CV koji te vodi do zaposlenja
NN

Ovo boli, ali – poslodavci ne čitaju tvoju biografiju. Oni je prelete za najviše 30 sekundi. Neka ima samo jednu stranu ako imaš manje od 10 godina iskustva.

Apliciraj za više pozicija

Ne nagovještavaj da želiš samo jedno zaduženje. Tako ograničavaš sebe i šansu da dobiješ posao.

Koristi unaprijed pripremljen šablon

Ako nisi vičan dizajnu probaj da nađeš unapred pripremljene šablone. Ima ih mnogo, ali najbolje prolaze tabele sa tri kolone.

Kratke rečenice

Ponovo se vraćamo na pravilo 30 sekundi. Koristi takozvane bulete ili brojeve.

Neka rečenice budu kratke

Neka opisi budu prezicni

Neka rečenica ima najviše dva reda, ali jedan je najbolji

Djela, a ne riječi

Ne fokusiraj se na položaje na kojima si radio nego na stvari koje si postigao. Bolje je da napišeš “pomogao/la sam da se poveća profit radnje za dvadeset odsto” nego “bio/la sam pomoćnik menadžera”.

Brojke su bitne

Izražavaj se u brojkama. Ako si postigao nešto – koliko je to poboljšanje u procentima? Ako si osvojio nagradu, među koliko kandidata?

Pažljivo biraj projekte koje navodiš

Izaberi od 3 do pet projekata. Dobra stvar je što ne moraju da budu završeni, ako si im se posvetio/la tokom dužeg vremena, to je dovoljno.

Za “dezert”

Ako stavljaš svoje uspjehe na dodatnim projektima pazi šta biraš – ne navodi uspjehe koji nisu relevantni za posao koji želiš.

Ne okolišaj i pazi šta kitiš

Naravno da ćeš pomalo uljepšati biografiju, ali pazi da ne pretjeraš. Navodi samo jezike koje stvarno znaš, a ukoliko neki znaš površno napiši to u zagradi.

(NN/Aktuelno)
 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije