Tržište

Ovogodišnjim projektima Mercator želi dobro svima

Ovogodišnjim projektima Mercator želi dobro svima
Foto: N.N. | Ovogodišnjim projektima Mercator želi dobro svima

SARAJEVO – Mercator je u ovoj godini uradio niz značajnih aktivnosti vezanih za poslovanje i promociju domaćih proizvoda, sa ciljem da stimulišemo domaću proizvodnju i sa time osiguramo trajnu stabilnost radnih mjesta u BiH, a dodatna promocija lokalnih proizvoda je naravno namjenjena prvenstveno našim kupcima.

Promovisali smo projekat zdrave hrane, “Bio jednom, Bio uvijek“, te našim kupcima ponudili veliki broj artikala raznih brendova, sa posebnom pažnjom koju smo posvetili Mercatorovom brendu zdrave hrane Bio-zone. Realizovali smo projekat “Rado imamo domaće“ u kojem smo našim kupcima predstavili proizvode pripremljene na tradicionalan način. Projekat je uključio više od petnaest malih gazdinstva koja proizvode dobru i zdravu hranu, potiču razvoj ekološke proizvodnje i čvrsto stoje iza kvaliteta svojih proizvoda.

Veoma smo zadovoljni što smo među prvima učestvovali u Mercatorovom projektu „Rado imamo domaće“ jer  zahvaljujući  ovom projektu imamo priliku da se mi lokalni proizvođači probijemo na tržište,  da te proizvode ponudimo kupcima na posebnim policama velikog trgovačkog lanca kakav je Mercator, a samim tim obezbjedimo i bolji plasman naših proizvoda. Kroz ovaj projekat naši proizvodi su već postali prepoznatljiv brend na tržištu. –izjavio je Nenad Ljubojević iz Poljoprivredne zadruge Uvac-Rudo, jedan od predstavnika malih proizvođača.

Kampanjom „Moji brendovi, naše vrijednosti“ smo po prvi put na tržištu Bosne i Hercegovine ujedinili u jednoj kampanji trgovca i proizvođače, da bi dodatno promovisali vrijednost domaće proizvodnje. Na našim policama smo označili proizvode iz ovog projekta i na taj način ukazali na važnost bosanskohercegovačke proizvodnje i pomogli našim kupcima da pronađu svoje omiljene domaće proizvode.

Za kraj godine i uz prazničnu poruku Dobro svima, našim kupcima smo pripremil bogat asortiman sireva i mesnih delikatesa, uz novitete kao što je slana torta od sira sa raznim dodacima sa dimljenim lososom, orasima ili zelenim biberom. Naš gastro odjel je za vas pripremio prazničnu ponudu gotovih jela, od purice do francuske salate, uz neizostavnu tradicionalnu domaću sarmu, a na odjelu slastica ćete pronaći širok izbor torti i kolača.

Kako bi kupci pronašli sve potrebno za idealne praznike, ponudu iz redovnog kataloga smo obogatili sa tri dodatna kataloga: igračaka, novogodišnjih ukrasa i tehnike. Svoje najmilije možete razveseliti Poklon karticom Mercatora, a uz kupovinu od 50KM i više, u periodu od 15.12. do 21.12. svakom kupcu darujemo kupon za 10% popusta koji se može iskoristiti od 11. – 15.01.2019.

Mercator BH uvijek nastoji predvidjeti, identifikovati, osmisliti i zadovoljiti zahtjeve i potrebe svojih kupaca, te sve to promovisati na pravi način. I dalje će predano raditi na širenju svog asortimana, promociji domaćih proizvoda i održavanju nivoa po kojem je prepoznatljiv na našem tržištu, jer cilj Mercatora je da SVAKOG DANA UČINIMO NEKOGA SRETNIM i da bude DOBRO SVIMA.

Vaš Mercator

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije