Tržište

Paviljon BiH u Dubaiju posjetilo 110.000 osoba

Paviljon BiH u Dubaiju posjetilo 110.000 osoba
Foto: Wikimedia Commons | Paviljon BiH u Dubaiju posjetilo 110.000 osoba

SARAJEVO - Paviljon Bosne i Hercegovine na svjetskoj izloži Expo u Dubaiju, od otvaranja sredinom decembra pa do danas, posjetilo je više od 110.000 osoba, koje su se na ovaj način upoznale sa privrednim potencijama, ljepotama, i znamenitostima BiH.

Samo u toku februara posjetilo ga je više od 43.000 osoba, odnosno u prosjeku 1.566 osoba dnevno.

Paviljon služi i kao poslovni centar u kojem se predstavljaju brojne bosanskohercegovačke kompanije iz različitih grana privrede, a koji u Dubai dolaze s ciljem da što bolje predstave svoju industriju, da uspostave kontakte i eventualno započnu poslovnu saradnju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Do sada se na Expou predstavilo 56 privrednih subjekata iz BiH, a do kraja izložbe planirano je da svoje potencijale predstavi ukupno njih 78. Privrednici iz BiH su jedinstveni u stavu da je upravo uspostavljanje poslovnih kontakta i eventualno iniciranje poslovne saradnje najveća vrijednost pružene prilike da sudjeluju na Expo 2020.

Takođe, priliku za predstavljanje imaju i turističke zajednice, kao i studentski projekti, a u paviljonu BiH predstavljeni su svi spektakularni krajolici i prirodne ljepote, jedinstvene rukotvorine i originalni predmeti iz Zemaljskog muzeja BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije