Tržište

Petrol kaže "hvala" svojim kolegama

Petrol kaže "hvala" svojim kolegama
Foto: N.N. | Petrol kaže "hvala" svojim kolegama

Zbog mjera koje su poduzele pojedine zemlje za suzbijanje epidemije na svim tržištima na kojima djeluje, grupacija Petrol suočena je sa padom prodaje naftnih derivata i robe.

Petrol BH Oil Company d.o.o., kao članica grupe Petrol u BiH, takođe se našla u nezavidnom položaju. Uz velike napore njihovi zaposleni su svakodnevno bili na raspolaganju našim kupcima, obavljali su svoj posao savjesno, uz poštivanje svih mjera opreza. Kompanija Petrol je među prvim kompanijama uradila sve kako bi zaštitila svoje kolege, ali i kupce na benzinskim stanicama. Menadžement kompanije Petrol je prepoznao napore svih kolega koji su bili najviše izloženi u vanrednoj situaciji, i odriče se dijela primanja kako bi  kolegama omogućili isplatu nagrade kao malog znaka pažnje za nadljudske napore.

"Nakon što se pandemija smirila i nakon analize situacije u kojoj smo se našli, odlučili smo javno reći HVALA svim našim kolegama koji su uložili velike napore i preuzeli veliki dio odgovornosti, da sve stvari funkcionišu i u vanrednim uslovima. Uz sve potoškoće koje smo imali, sa ponosom mogu reći da smo sačuvali sva radna mjesta i da nismo otpustili niti jednog radnika. Nadamo se da će i drugi prepoznati i pratiti naš primjer, u onoj mjeri koliko mogu, jer samo ovako možemo pomoći privredi, potaknuti potrošnju i što prije se vratiti u normalne tokove života", istaknuo je direktor kompanije Petrol, Gregor Žnidaršič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije