Tržište

Pića od kanabisa sve traženija

Pića od kanabisa sve traženija
Foto: N.N. | Pića od kanabisa sve traženija

NJUJORK - Pića od kanabisa sve su traženija, pa i najveća svjetska pivara "AB inbev", u saradnji sa kanadskom firmom "Tilrej", sprema napitke sa primjesama marihuane.

"AB inbev" cilja na tržište uživalaca marihuane, pogotovo nakon legalizacije kanabisa u Kanadi i nekim američkim državama.

Ove firme uložiće 100 miliona dolara u istraživanje bezalkoholnih pića koje sadrže određene nivoe kanabisa.

Za početak, kompanije će plasirati takvu vrstu pića samo u Kanadi.

Nakon toga će "AB inbev", poznat po brendovima poput "Bad lajta" i "Stele artoa", donijeti odluku o tržišnoj isplativosti napitaka sa kanabisom.

Kompanija "Tilrej", sa sjedištem u Britanskoj Kolumbiji, specijalizovala se za proizvode od medicinske marihuane.

"Tilrej" je već najavila i partnerstvo sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom "Novartis" kako bi obezbijedila distribuciju medicinske konoplje na međunarodnom tržištu.

Pošto su demokrate preuzele kontrolu nad Predstavničkim domom SAD, Kongres bi mogao donijeti novi zakon koji bi otvorio vrata legalnoj proizvodnji konoplje i još većoj ponudi proizvoda koji sadrže kanabidiol - aktivni sastojak vlakana kanabisa.

Tako je ranije ovog mjeseca firma "Altrija", kojoj je vlasnik "Marlboro", najavila ulaganje od 1,8 milijardi dolara u kanadsku firmu "Kronos grupa", koja se bavi proizvodnjom i plasiranjem kanabisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije