Tržište

Pogledajte za koliko novca i gdje je prodat najskuplji stan u BiH

Pogledajte za koliko novca i gdje je prodat najskuplji stan u BiH
Foto: Arhiva | Pogledajte za koliko novca i gdje je prodat najskuplji stan u BiH

Najskuplji stan prodat prošle godine u BiH nalazi se u Sarajevu, cijena je vrtoglavih 914.600 KM, pokazuju zvanični podaci.

U Republici Srpskoj cijena najskupljeg prodatog stana u 2023.godini, površine 172 metra kvadratna iznosila je 603.577 KM, i nalazi se u Banjaluci.

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini sve je veća, a tržište bilježi značajan porast aktivnosti i cijena. Ovaj trend kulminirao je u 2023. godini prodajom najskupljeg stana u BiH, smještenog u Sarajevu.

Prema izvještaju Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, najviša ostvarena cijena stana u Federaciji BiH prometovanog u 2023. godini zabilježena je na području opštine Stari Grad Sarajevo i njegova ukupna cijena iznosila je 914.600 KM. Korisna površina stana je 170 kvadratih metara.

Analiza je vršena na osnovu registrovanih ugovora za 2023. godinu, a detaljnije analize tržišnih aktivnosti prema vrstama nekretnina ovise o unosu podataka tokom cijele 2023. godine, te obima tržišta za pojedine vrste nekretnina.

Kada je o kućama riječ, najviša ostvarena cijena kuće u Federaciji BiH prometovana u 2023. godini je na području Opštine Centar Sarajevo i njena ukupna cijena je iznosila 1.750.000 KM sa korisnom površinom od 333 metra kvadratna i ukupnom površinom parcele 2.030 metra kvadratna.

U Republici Srpskoj najskuplja kuća u iznosu od 725.000 KM, i površinom 225 metara kvadratnih prodata je u Banjaluci.

(Forbes)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije