Tržište

Pomama za novogodišnjim drvcima i ukrasima: Jelke već od 2,5 KM

Pomama za novogodišnjim drvcima i ukrasima: Jelke već od 2,5 KM
Foto: Vladimir Stojaković | Pomama za novogodišnjim drvcima i ukrasima: Jelke već od 2,5 KM

BANJALUKA - U tržnim centrima i na tržnici uveliko je počela prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa, a kupci su najviše zainteresovani za drvca, za kojima vlada prava pomama.

Cijene jelki kreću se od 2,5 maraka, koliko koštaju najmanje, uglavnom oko 30 KM za srednje veličine, a najveće i najbogatije ukrašene su i najskuplje i koštaju čak i više od 1.000 KM.

Osim njih, u prodaji su i novogodišnji ukrasi i paketići.

Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca "Tropic", rekla je da imaju veoma bogat i raznolik asortiman jelki i novogodišnjih ukrasa, a uskoro i paketića za najmlađe.

"Imamo jelke od najmanjih od 20 centimetara, koje koštaju 3,99 KM, do najvećih, koje su preko dva metra i koštaju 69,95 KM. U narednih nekoliko dana planiramo postavljanje još bogatijeg sadržaja, kako jelki, tako i raznih novogodišnjih ukrasa i paketića, da bi svi kupci uspjeli pronaći nešto što ih zanima. Cijena paketića je od pet KM pa nadalje", istakla je Markovićeva.

U "Tržnici" su kazali da su najjeftinije jelke veličine 80 centimetara i koštaju 2,5 KM i da su one na akciji, a najveća je od 180 centimetara i njena cijene cijena 33 KM.

"Jelke i novogodišnji ukrasi su skoro izloženi, pa tek očekujemo veću navalu. U ponudi su i paketići za najmlađe", dodali su u "Tržnici".

U Tržnom centru "Centrum" su rekli da je najmanja jelka koju imaju u ponudi od 90 centimetara i da ona košta 39,90 KM, a najveća ima čak četiri metra i košta 1.499 KM. Dodaju da je u ponudi veliki broj jelki, novogodišnjih ukrasa i paketića.

"Imamo i snježne i slim uske jelke. Najveća snježna bogata jelka je visine 2,70 metara i košta 759,90 KM, a slim uska je visine tri metra i cijena joj je 799 KM. Jelke se već masovno kupuju, a u ponudi su od sredine novembra", dodali su u "Centrumu".

U FIS-u su istakli da imaju veliki broj novogodišnjih ukrasa i jelki, a da najmanja od 120 centimetara košta 29 KM. Najveća je od 3,6 metara i cijena joj je 599 KM, a najskuplja i najbogatija je veličine od tri metra i košta 990 KM.

"Sezona novogodišnjih ukrasa, jelki i paketića počela je još početkom novembra, a kupci su veoma zainteresovani i već kupuju", pojasnili su u FIS-u.

U "Jumbu" su rekli da su jelke i novogodišnji ukrasi u prodaji i da se masovno kupuju, te da je svakim danom sve više zainteresovanih.

"Jelke su već zanimljive ljudima i prodaju se. Najmanja od 40 cm košta 4,95 KM, a najveća je 210 cm i najskuplja je - 119,95 KM", kazali su u "Jumbu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije