Tržište

Ponovo redovi za točenje goriva u Londonu

Ponovo redovi za točenje goriva u Londonu
Foto: Velibor Tripić | Ponovo redovi za točenje goriva u Londonu

LONDON - Dugi redovi formirali su se ponovo danas na benzinskim stanicama u Londonu pošto se nastavlja kriza sa nedostatkom vozača cisterni, iako je britanski premijer Boris Džonson izjavio da se situacija popravlja.

Širom Velike Britanije vozači već skoro sedam dana panično kupuju gorivo, zbog čega su mnoge stanice ispražnjene u velikim gradovima. Naftne kompanije upozoravaju da nemaju dovoljno vozača kamiona za isporuku benzina i dizela.

Džonson je pokušao da ublaži nervozu javnosti i rekao da se snabdijevanje normalizuje. Istovremeno je apleovao da se gorivo ne kupuje panično.

Međutim, u mnogim regionima stotine pumpi za točenje goriva su zatvorene, a vozači čekaju u redovima da napune rezervoare svojih vozila.

Zbog ove situacije pojavili su se pozivi da ljekari, medicinsko osoblje i ostali radnici na ključnim poslovima budu prioritet prilikom točenja goriva da bi bolnice i institucije za njegu nastavile normalan rad. Džonson je to odbio.

Vlada je stavila u pripravnost 150 vojnih vozača kamiona cisterni, a mediji prenose da bi oni mogli biti angažovani u narednim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije