Tržište

Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi

Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi
Foto: Wikipedia/arhiva | Porsche otvara centar u Zagrebu, zaposliće 100 ljudi

Hrvatska IT firma Infinum i podružnica njemačkog Poršea pokreću u Hrvatskoj firmu "Porsche Digital Croatia" za dizajn, razvoj softvera, veštačku inteligenciju u koju će uložiti 10 miliona evra, najavile su dvije kompanije danas na konferenciji za medije.

Infinum se od osnivanja 2005. godine bavi dizajnom i razvojem softvera, a nova kompanija koju osniva sa Porsche Digitalom će biti razvojni centar za digitalne tehnologije, prenosi portal Index.

"Kompanija kreće s radom krajem septembra, nalaziće se u zagrebačkoj Strojarskoj ulici, a u iduće tri godine planiramo da zaposlimo 100 stručnjaka koji će razvijati i dizajnirati softver, vještačku inteligenciju, odnosno proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosistem", rekao je Tomislav Car, predsjednik Uprave i jedan od osnivača Infinuma.

Napomenuo je da u novoj kompaniji s Porsche Digitalom imaju jednake vlasničke udjele, kao i da, poslije 15 godina proizvodnje digitalnih proizvoda i pružanja usluga na velikim projektima, u tom partnerstvu vide priliku za kreiranje digitalne budućnosti.

"Automobilska industrija se sve jače prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima, u čemu vidimo priliku i za naš razvoj, a u poslovnim planovima i zajedničko istraživanje novih poslovnih modela brenda Porsche, ali i drugih, poput VW-a", naveo je Car.

Šef operacija u Porsche Digitalu Stefan Zervek ocijenio je da je otvaranje kompanije u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški poduhvat za širenje globalnog inovacionog ekosistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije