Tržište

Povukli seriju čarapa zbog navodnog natpisa "Alah"

Povukli seriju čarapa zbog navodnog natpisa "Alah"
Foto: Anadolija | Povukli seriju čarapa zbog navodnog natpisa "Alah"

STOKHOLM - Švedski maloprodajni modni gigant "H&M" povukao je seriju čarapa za djecu, nakon što su na njegov račun bile upućene kritike zbog šare na tim čarapama koja navodno označava riječ "Alah" u arapskom pismu.

U saopštenju za medije, ova kompanija je navela da je ta šara bila potpuna slučajnost i u potpunosti nenamjerna, prenosi turski list "Dejli Sabah".

"Šara na čarapi na kojoj se vidi lego figura koja liči na natpis ''Alah'' prema arapskom pismu je potpuna slučajnost, ali pošto su se naši kupci žalili, odlučili smo da ih povučemo iz prodaje", rekla je portparolka za saradnju sa medijima kompanije Petra Bučinger, navodi agencija pozivajući se na izvještaj švedskog državnog radija "SVT".

Korisnici društvenih mreža kritikovali su kompaniju zbog navodnog ispisivanja riječi "Alah" na čarapama za djecu gdje se na slici nalazi lik lego figure, radnika s kacigom, koji u ruci drži betonsku bušilicu.

Dio koji je sporan je "trag" rada te bušilice koji, ako se pogleda naopacke, veoma podsjeća na arapsku riječ Alah, što znači Bog.

Ovaj svjetski brend takođe je bio na meti kritika zbog rasističkog skandala koji je izbio nakon što je prije nekoliko nedjelja objavljena reklama sa crnim dječakom i majicom "najkul majmun".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije