Tržište

Poznato kako Singapore Airlines i Emirates nagrađuju svoje zaposlene

Poznato kako Singapore Airlines i Emirates nagrađuju svoje zaposlene
Foto: Pixnio | Poznato kako Singapore Airlines i Emirates nagrađuju svoje zaposlene

​Singapore Airlines (SQ) i Emirates (EK) objavili su dobre finansijske rezultate u prethodnoj godini. Ove dvije avio-kompanije odlučile su da dio profita podijele i sa svojim zaposlenima od kojih će neki dobiti bonus u visini od osam mjesečnih plata.

Portal "Aero.rs" nedavno je pisao o rezultatima Emiratesa za prethodnu godinu. Prevoznik iz Dubaija je u prethodnoj fiskalnoj godini koja se za njega završila 31. marta ostvario dobit od 4.7 milijardi dolara.

Zaposleni u Emirates od poslodavca dobiti bonus u iznosu od pet mjesečnih zarada (20 mjeseci). Pored toga, avio-kompanija je krajem aprila takođe najavila povećanje plata za kapetane i prve oficire kao i dodatne cikluse regrutacija za nove pilote, piše "Aero Time".

Sa druge strane Indijskog okeana, još jedna avio-kompanija je odlučila da nagradi zaposlene. Singapore Airlines, čija se fiskalna 2023-24 godina takođe završila 31. marta, je zabilježio profit od 2.675 milijardi dolara.

Mada je ostvario znatno skromniju zaradu od svog konkurenta u Dubaiju, singapurski prevoznik će u sklopu incijative za podjelu profita dio novca distribuirati i zaposlenima.

Tako će one koji rade za Singapore Airlines na bankovnom računu dočekati novac u iznosu i do osam mjesečnih plata (preciznije 7.94 mjeseci - 32 nedjelje), prenio je "Aviation24".

Pored toga što su pozitivno poslovale u prethodnoj godini, obje avio-komapnije su se našle na listi najluksuznijih proizvoda prve klase, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije