Tržište

Presedan koji će uticati na sve: Google zabranjuje kripto-valute

Presedan koji će uticati na sve: Google zabranjuje kripto-valute
Foto: Ilustracija | Presedan koji će uticati na sve: Google zabranjuje kripto-valute

IT gigant Google zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama i to, kako najavljuje kompanija, od juna ove godine.

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savjete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Facebook ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitcoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Google ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kripto- valute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kripto valuta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Google proizvoda za oglase.

"Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kripot-valute, ali smo vidjeli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno", rekao je Skot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije