Tržište

Pratite nas na Google news

Pretres u kancelarijama Volkswagena

Pretres u kancelarijama Volkswagena
Foto: Tanjug/AP | Pretres u kancelarijama Volkswagena
Srna

Njemačke vlasti izvršile su pretres kancelarija kompanije za proizvodnju automobila Volkswagen u okviru istrage o manipulaciji koju vrši tokom testiranja emisija dizel-motora, sa ciljem prevare u vezi sa regulativama o zaštiti životne sredine.

Novinska agencija DPA javila je da je iz kancelarije tužioca u Braunšvajgu potvrđeno da je u toku pretres, ali nije objavila detalje, s obzirom na činjenicu da je istraga u toku.

Iz Volkswagena" je za DPA saopšteno da kompanija u potpunosti sarađuje sa tužilaštvom i da se istraga vodi zbog motora modela "EA 288".

Kompanija tvrdi da je motor "EA 288" već testiran i da nisu otkrivene nikakve manipulacije, prenio je AP.

Tužioci u Braunšvajgu saopštili su u septembru da će podići optužnicu protiv trenutnog izvršnog direktora Volkswagena", kao i protiv njegovog prethodnika zbog manipulacija na tržištu u vezi sa skandalom zbog emisija dizel-motora koji je izbio 2015. godine.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije